Wat wil je later worden?

In april 2007 startte ik als zelfstandig ondernemer met de bedrijfsnaam Tekstwijs. In 2015 besloot ik dat deze naam de lading niet langer dekte en kreeg ik de ingeving dat mijn bedrijf ComPassie mocht gaan heten! Het heeft alles te maken met passie voor communicatie, verhalen, maar ook met compassie voor mensen, wat mensen meemaken en hoe je daar als medemens mee om gaat. Compassie draait om het tonen van liefde en zorgzaamheid. Oog hebben voor wat mensen werkelijk nodig hebben en vermijden wat schade veroorzaakt. Zo is het ook bij wat ik doe en wat ik als mijn missie op deze wereld voel. Met mijn kennis, vaardigheden, liefde en inlevingsvermogen veel mensen en bedrijven verder helpen om hun doel te bereiken.

Eerste wens

Vaak zeggen ze dat je als jong kind al wist wat je wilde worden. Zo wilde ik wilde ik juf of zuster worden, later kraamverzorgster en vervolgens maatschappelijk werkster. Tot ik als puber in een bushokje aan de praat raakte met een zeer ongelukkig uitziende dame die toen ze van mijn plan om maatschappelijk werkster hoorde hoofdschuddend zei “Ach kindje, niet doen hoor, daar ben je veel te zacht voor…..” En kennelijk raakte ze bij mij een gevoelige snaar, want mijn plan was van de baan. Toen besloot ik me bezig te houden met taal en communicatie, iets wat ik leuk vond en mij makkelijk afging.  Na mijn propedeuse Engels koos ik voor de toen nieuwe bovenbouwstudie Communicatiekunde. Daar leerde je alles over communicatie, wat toen nog een compleet andere wereld was dan nu. Het was  1989 en we werkten op enorme computers die in de universiteitsbibliotheek stonden en printten onze opdrachten uit op matrixprinters….

Na mijn studie heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt als redacteur, tekstschrijver, communicatieadviseur. Eigenlijk doe dat nog steeds, maar dan anders… Nu is het een combinatie van mijn vak én mijn passie voor mensen, het helpen van mensen. Dat is wat ik het allerliefste doe en altijd gedaan heb. Dit kan ik doen met mijn levenservaring én door te doen ik goed in ben: verbindende verhalen maken vanuit compassie.

Dus is mijn allereerste wens toch in vervulling gegaan. Want waar ik vroeger juf of zuster wilde worden, mag ik nu mensen dingen leren en helpen vanuit mijn toegevoegde waarde. Zo zie je maar dat kleine kinderen vaak al weten wat ze hier op aarde te doen hebben!

IMG_6049

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s