De malle molen van het leven

vlinder en zon

Een paar weken geleden keek ik samen met mijn jongste dochter naar een compilatie van de songfestivals tot nu toe. Als kind vond ik het een hele happening…de hele avond vol spanning kijken hoe de Nederlandse inzending het eraf zou brengen. Ik werd er helemaal blij van om hier naar te kijken, prachtig jeugdsentiment. Ook kwam het liedje ‘In de malle molen van het leven…’ voorbij. Ik vond het altijd een rare titel. Maar nu begrijp ik hem als geen ander.

Want als je groter wordt, van school komt, gaat studeren, gaat werken, trouwen, kinderen krijgt, maak je een enorme ontwikkeling door. Veel grote gebeurtenissen in een korte tijd. Ik weet nog goed dat ons eerste kindje werd geboren en dat ik toen dacht…….’en nu’? De mijlpalen waar ik mijn hele leven naartoe geleefd had, waren allemaal bereikt. Maar ik was niet gelukkig. Omdat ik inmiddels mezelf behoorlijk was kwijtgeraakt. Te druk was geweest om te voldoen aan wat iedereen van me verwachtte. Om het te doen ‘zoals het heurt’.  In de periode daarna liep ik vast op allerlei fronten.

Een periode van zelfonderzoek volgde. Coaching, zoeken naar manieren om inzicht te krijgen in mijn ongelukkige gevoel, leren mediteren, afscheid nemen van mensen die niet goed voor mij waren. Pittige relatie-issues, vragen over hoe je je kinderen nu goed opvoedt. Want daar krijg je geen boekje bij… Stap voor stap, met veel pieken maar nog veel meer dalen, begonnen steeds meer puzzelstukjes op hun plek te vallen. Begon ik heel langzaam het grotere plaatje te zien. Begon ik te snappen dat ik geen slachtoffer was van de omstandigheden maar dat ik precies op de plek was waar ik moest zijn. Dat het universum, God, mijn hogere bewustzijn of welke naam je er ook aan wilt geven, mij exact die lessen had geleerd die ik nodig had om te komen waar ik nu sta.

Nu ben ik 46 lentes jong, ben ik bijna 14 jaar getrouwd met mijn lieve man en heb ik twee fantastische dochters van 13 en 10 jaar. Ik ben enorm dankbaar voor alles wat er in mijn leven gebeurd is en voor het pad wat voor mij ligt. Ik weet wat ik te doen heb, namelijk mensen helpen door mijn ervaringen te delen. Zijn in het moment. Genieten van kleine, grote dingen. En vooral heel, heel veel liefde verspreiden. Want daar kan de wereld nooit genoeg van krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s