“Jouw bedrijf kan niet verder groeien dan jij als mens” – Veronique Prins –

pad naar regenboogMet veel bewondering en plezier volg ik de 8-daagse van Veronique Prins, kick-ass businesscoach. Een goudeerlijk en geweldig mens. Het voorbeeld van iemand die ‘niet lullen maar poetsen’ voorleeft. Het bijzondere is, dat ze binnen een paar dagen al zoveel bij mij los heeft gemaakt, dat ik een enorme sprong maak in zelfreflectie en inzichten.

Want wat zij zegt is zó waar! Als je probeert je bedrijf echt goed van de grond te krijgen, is het een voorwaarde dat jij weet wie je bent en wat jij te bieden hebt. Inzicht hebt in waar jij staat, wat jij nu al kunt doen voor jouw klanten. Maar ook weet wat je nog niet helemaal onder de knie hebt en als leerdoel voor jezelf kunt stellen. Dat je daarvoor nog een stuk zelfontwikkeling te doen hebt en dat dat helemaal ok is.

Het geeft mij het inzicht dat het klopt. Dat ik vooruit en achteruit kan kijken op het pad waar ik loop, op het punt waar ik nu sta. Dat ik mensen kan helpen om met teksten tot de kern te komen, van zichzelf en van hun bedrijf. Mensen die nog meer stappen in de ontwikkeling van hun bewustzijn en zelfinzicht mogen maken, zodat ze snappen waarom ze vastlopen in hun leven. Ik kan ze helpen in te zien welke patronen hun belemmeren, vaak zelfs verstikkend werken en deze los te laten. Zodat er ruimte ontstaat. Ik kan dat, omdat ik die stappen zelf allemaal genomen heb.

En aan de andere kant is het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen in de dingen waar ik nog in mag groeien en daar de mensen voor mag zoeken die vóór mij lopen op mijn pad. Wat voor mij centraal staat is focus, plannen en acties heel bewust neerzetten. Vooral focus is zo belangrijk. Durven kiezen voor mezelf. Ook al zijn er allerlei dingen binnen mijn gezin die mijn aandacht vragen. Ik ga nu voor de gezonde balans. En deze boodschap is voor mezelf, maar vast ook voor veel andere moeders (en vaders):

Stop met proberen je kinderen te ‘redden’ of te ‘behoeden’ en zet ze liefdevol maar echt van je schouders af. Zodat je zelf weer vooruit komt en de dingen doet waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Stop met die spagaat… Iedereen, dus ook jouw kinderen, heeft zijn eigen pad te volgen en eigen leerervaringen op te doen. Als je daar teveel bij wilt helpen, krijg je het effect van de vlinder die nooit sterk uit zijn cocon gekomen is omdat jij die cocon voor een deel open hebt gepeld. En als jij vervolgens beter in je vel zit, profiteert jouw omgeving daar enorm van!

Dankjewel Veronique!!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s