Waarom schrijven zo bevrijdend is

Zit je niet lekker in je vel? Ben je moe of verdrietig? Afgebrand op je werk? Of valt het gezinsleven je zwaar terwijl je zo graag wilt genieten? Je wilt je hart luchten, maar je hebt geen zin in iemand tegenover je die je niet kent. Wat dan? Gelukkig bestaat er, naast praten, een prachtige, andere vorm van uiten, namelijk schrijven.

Veel mensen praten gemakkelijk over hun problemen. Ze kunnen prima de woorden vinden en weten meteen antwoord op de vragen die een therapeut of coach hen stelt. Dat is fijn, als je dat kunt. Maar wat als je dat niet kunt? Een goede vriend van mij heeft er een hekel aan om te vertellen waar hij mee zit, om echt bij zichzelf naar binnen te gaan en te voelen waar hij mee worstelt. Laat staan het onder woorden te brengen. Raar? Helemaal niet. Maar wel fijn dat het hem op papier wel lukt om te beschrijven hoe hij zich voelt.

meer lezen via  www.vrouwenpassie.nl/artikelen/bevrijd-je-van-je-zorgen-door-te-schrijven

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s